Pálinkás Pince

Nyitva tartás: Hétköznapokon 8-16 óra között.

Telefonszám: +3670/ 313 5633

Pincészetünk egy kis családi vállalkozás, az ország egyik legjobb vörösbor termő borvidékén. Borainkat 1986 óta értékesítjük, jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk. Pincészetünk és területeink nagy része Szekszárd város déli részén található. Vörös, fehér és rozé borokat egyaránt értékesítünk. A pincészetben Tamás fiammal és Dorottya lányommal végezzük a feladatok nagy részét, közös erővel jó eredményeket érünk el a borok világában. Nagyapámtól és dédapámtól örököltem szőlő és a bor szeretetét, ami végig kíséri munkámat.

A szortiment tagjai olaszrizling, rozé, kékfrankos, kadarka, bikavér, cabernet sauvignon, valamint egy „Spontán” fantázianévvel forgalomba kerülő borkülönlegesség, melyben évente más és más ízvilággal ajándékozzuk meg a kedves fogyasztót.

Másik szakmám és egyben hobbim is a mezőgazdasági repülés. Ennek a szerelemnek ékes tanúja pincészetünk emblémája is, ami a dupla légcsavart jelképezi. A két hobbi találkozása, mikor a görögszói dűlőben termő, a zászlóshajónak számító szőlőtáblát helikopterről permetezi a II. Agro Air Kft. Kamov Ka-26-os forgószárnyasa.

2021 Olaszrizling:

A fehér fajták közül a kedvencem, pincészetünk nélkülözhetetlen tétele. Nagyapám is nagy odaadással készítette, jórészt ezen a fajtán nőttünk fel a Kadarka mellett. Reduktív eljárással készítettük, hűtést alkalmaztunk. Gyümölcsös, zamatos, friss, üde, kiváló kísérője a nyári grillezéseknek.

2021 Kadarka rozé Prémium

Friss, ropogós, könnyed rozé, ami 100%-ban kadarka szőlőfajtából készült. Gyümölcsös és fűszeres jegyek jellemzik. Enyhén szén-dioxiddal dúsított.

2021 Kékfrankos rozé

Reduktív eljárással készült. Jó savszerkezetű, gyümölcsös, málnás jegyekkel. Enyhén szén-dioxiddal dúsított.

2020 Kadarka

A Szekszárdi borvidéken az egyik legkiemelkedőbb fajta. Pincészetünk zászlósbora és a személyes kedvencem is egyben. Magas extrakt tartalommal rendelkezik. Déli és keleti oldalakon műveljük. Jó savval, jó cukorral szüreteltük. Élesztő és cukor hozzáadása nélkül készült. Fahordós érlelést nem kapott.

2019 Spontán Prémium (Kékfrankos)

Fakádban erjesztettük, élesztő és cukor hozzáadása nélkül. 1-1,5 évig fahordóban érleltük. Közepesen testes, gyümölcsös karakterű bor. A fajtának köszönhetően megjelenik benne a meggyes-cseresznyés ízvilág.

Az Omega Együttes tagjaival közösen szüretelt szőlőből készült.

2019 Bikavér

Szekszárdon a pincészetek szortimentjének nélkülözhetetlen része. Alapja a Kékfrankos és a Kadarka. A Kékfrankos a házasítás 60%-át teszi ki. Egy év fahordós érlelés után került a Szekszárd palackba. Gyümölcsös, fűszeres jegyek jellemzik, melyek a Kékfrankosnak köszönhetők. Tanninban gazdag, mélyszínű, telt ízvilágú vörösbor.

2018 Cabernet sauvignon Prémium

Minden évben alacsony tőketerheléssel dolgozunk, hogy még koncentráltabb összetételű bort kapjunk. Késői szüretelésű, jó cukorfokkal szüretelt szőlőből készült. 1,5-2 évig érleltük, 5hl, 225 literes és 8hl többedtöltésű hordókban. Törekszünk az élesztő nélküli erjesztésre, azonban a Cabernetnél csak kedvező évjáratokban működik a spontán erjesztés.

Weboldal: http://palinkaspince.hu/

Webshop: https://www.szekszardbor.hu/palinkas-pince-bor-webaruhaz