Németh János Pincészet

Nyitva tartás: Borvásárlás, borkóstoló előzetes bejelentkezés alapján.

Telefonszám: +36 20 414 5544

Szüret alkalmával a feldolgozóban, mintegy 10-12 hektárnyi saját és bérelt terület termése kerül feldolgozásra. Nagyjából ötvenezer palack bort készítünk évente. Kis lépésekkel, folyamatosan bővítjük a technológiánkat, mégis olyan tradícionális pincészet kívánunk maradni, ahol a borász álmodja meg a borokat, együtt él a területeivel, tudja melyik dűlőn hol kel és hol nyugszik a Nap, és ténylegesen az Ő keze munkája révén születik meg a bor.

Szerencsések vagyunk, mert szőlőterületeink a Szekszárdi borvidék kiemelt adottságú dűlőiben helyezkednek el: Iván-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, Gyűszű-völgyben, Decsi-hegyen, Baranya-völgyben, bérelt területünk van a Gurovica-tetőn. Boraink sokszínűségét a tartályos és/vagy hordós érlelési lehetőség mellett az adja, hogy területileg más-más dűlőből és többfajta szőlőültetvényről származnak.

A borok a tradicionális és a modern technológia ötvözésével készülnek. Magyar tölgy hordókkal dolgozunk, a tételek 10-16 hónapos fahordós érlelést követően kerülnek palackba.

Pincészetünknél a szőlő mint alapanyag a legfontosabb, melyet az évjárat határoz meg a legjobban. A feldolgozás során ügyelünk a kíméletességre. Spontán erjesztéssel készülnek a  boraink, melyeket  nyitott kádakban erjesztünk.

Mottónk: „Dűlőből, spontán.”

4-5-6 tételes kóstolókat tartunk, pincelátogatással és igény szerint a borvidéken egyedülálló tapas táljainkkal kísérve. Találkozzunk Iván-völgyben! Foglalj időpontot és koccintsunk az öreg diófa alatt.

Büszkék vagyunk rá, hogy a világ egyik legjobb borvidékén, életvitelszerűen megőrizzük a tradíciót a szőlőtermesztésben – éppúgy, mint a borkészítésben. Minden egyes palackunk, a borász stílusa és a pincészet egyedi ízvilága mellett, a Szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsösséget, fűszerességet, eleganciát is megmutatja.
Fajtaválasztékunkban kiemelt szerepet kap a borvidék két legfontosabb szőlője a Kadarka és a Kékfrankos, illetve a Syrah szőlőfajta, amiből a közkedvelt és népszerű Deviant tételünk készül. Világfajták közül az itthon leginkább ismert négy fajtával dolgozunk: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot és a korábban említett Syrah. Emellett Zweigelt, és fehér fajták közül pedig Olaszrizling, Chardonnay és adja a borok alapját.
Szinte minden fajtánk önálló borként is megjelenik, emellett évjárattól függően elkészítjük a cuvée-ket is.

Legismertebb tételeink:

  • Sygno bikavér, ami a Szekszárdi Hegyközség szabályzását betartva készül.
  • Porkoláb cuvée a pincészet birtokbora, Merlot és Cabernet Sauvignon házasítással
  • Serius cuvée, ami kizárólag a csúcs évjáratok bora, ilyen volt 2009, 2011 és 2017 és 2019.

weboldal:  njp.hu

webshop:  https://njp.hu/uzlet/