Szekszárdi Borvidék

Fedezd fel a Szekszárdi Borvidéket!

Híreink

Szekszárdi Boregyetem

Methode Traditional vs Petnat Pezsgők Előadó: Rappay József Helyszín: Garay ÉlményPince, 7100 Szekszárd, Garay tér 19.  Időpont: 2022.12.21. (szerda), 18 óra Részvételi díj: elővételben december14-ig 7.000.-Ft/fő  december 15-től 9.000,-Ft/fő                                                                        Jegyek kaphatók elővételben a Szekszárd Borvidék honlapján keresztül bankkártyás fizetéssel: https://szekszardibor.com/product/boregyetem-december21/ vagy irodánkban (Szekszárd, Táncsics u. 3.) készpénz ellenében. A kóstolón kizárólag nyomtatott, vagy mobileszközön [...]

Márton nap a Lajver Borbirtokon

Exkluzív négyfogásos vacsorával és különleges Lajver borokkal tesszük emlékezetessé vendégeink számára az estét! 🍷 MENÜ 🍴 Welcome ital: Lajver Pezsgő 2019 ELŐÉTEL Diós -pisztáciás liba terrine , cékla, körte, alma – Lajver Supernova rosé 2022 LEVES Liba erőleves, laskagombás ravioli, zöldségek – Lajver Incognito 2022 FŐÉTEL Préselt libacomb , sütőtök pürè, birsalmás lilakáposzta, diós tócsni […]

Szekszárdi BorEgyetem – Vörösbor fókuszban a Badacsonyi borvidéken

Várunk mindenkit szeretettel a Szekszárdi BorEgyetem novemberi eseményén egy izgalmas előadással egybekötött borkóstolóval.

Borverseny eredmények 2022.

Szent Gaál Kastély és Borház

Szekszárdi Szüreti Napok Borudvar

A Szekszárdi Szüreti Napok az év legnagyobb eseménye, igazi összművészeti fesztivál. Szeptember harmadik hétvégéjén, négy napon át minőségi kulturális programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, a BORUDVARBAN kitűnő szekszárdi borokkal és a tájegységre jellemző ételkínálattal várja a vendégeket.

Szekszárdi BorEgyetem – A Heimann Családi Birtok bemutatkozik

A Heimann Családi Birtok bemutatkozik
2022. június 8. 18 órától. Az eseményre kedvezményes elővételi jegyek is vásárolhatók június 3-ig.

Vidd haza Szekszárdot! – összefogtak a szekszárdi borászatok a térség turizmusáért

Már felkerültek az applikációra azok a közelgő események, rendezvények is.

Szekszárdi Nyitott Pincék-2022. Pünkösd

2022. június 3-6.  között ismét Szekszárdi Nyitott Pincék.

Szekszárdi BorEgyetem-Szekszárdi fehérborok bemutatkozása

Szekszárdi BorEgyetem-Szekszárdi fehérborok bemutatkozása Molnár András kalauzolásában.

Borverseny eredmények 2022-ben

Kiemelkedő eredményeket értek el a szekszárdi borászok a 2022-es borversenyeken. Cikkünkben bővebben olvashatsz a Takler Borbirtok, a Lajver Borbirtok és az Attila Birtok nyertes borairól.

A “Legjobb vörösbor” díj -Szekszárd Borvidéki Borverseny

2022. évi Szekszárdi Borvidéki Borverseny „Legjobb vörösbor” díj nyertese a Prantner Pince 2019-es évjáratú Syrah bora lett.

Bikavér Borongoló 2022

Elindult a jegyértékesítés az idei Bikavér Borongoló túrára! Jegyvásárlás az Események/Jegyvásárlás oldalon.

Iván-völgyi Kadarka Túra 2022

Iván-völgyi Kadarka Túra 2022. június 17-18. Elindult a jegyértékesítés az idei Iván-völgyi Kadarka Túrára! Jegyvásárlás az Események/Jegyvásárlás oldalon. Részletes program: https://ivanvolgyitura.hu/

Szekszárdi BorEgyetem-A BALKÁN VÖRÖSBEN

Szekszárdi BorEgyetem 2022. április 13-án, szerdán 18 órakor a Garay Élménypincében

Kalandozás a Dél-Afrikai borok világában

Szekszárdi BorEgyetem 2022. március 9-i eseményén Rappay József tart előadást a Dél-Afrikai borok világáról.

Kékfrankos Toros 2022

A gyalogtúrás kóstolók nagy népszerűségnek örvendenek a borvidéken, a borászoknak pedig egy régen dédelgetett álma valósul meg ezzel a téli bortúrával, melyet a Bodri, a Takler és a Fritz Pincészet hívott életre.

Szekszárdi BorEgyetem-Bott Pince

Szekszárdi BorEgyetem 2022. február 16-án, szerdán a Garay Élménypincében.

Mit ,,keresünk” Tokajban? Bott Pince kóstoló Bodó Judittal.

Három szekszárdi bor a Super 12 között

A Magyar Borszakírók Köre hatodik alkalommal értékelte azokat a magyar termelők által készített fehér és vörös – száraz és félszáraz – borokat

Dűlőtérképek segítik a borvidékre látogatókat

A Szekszárdi Borvidék 27 minőségi palackos bort termelő pincészetének részvételével elkészültek a borvidék ismert dűlőinek és völgyeinek részletes, kihelyezhető térképei.

Ismét négy szekszárdi bor a Super 12 között

A Magyar Borszakírók Köre ötödik alkalommal értékelte a magyar termelők által készített borokat, melyekből összeállították a legjobbaknak ítélt „Super 12” listájukat.

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2021

A szekszárdi borászatok tavalyi kiváló szereplését követően 2021-ben is két szekszárdi nyertest köszönhetünk a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka versenyén.