Dűlőtérképek segítik a borvidékre látogatókat

A Szekszárdi Borvidék 27 minőségi palackos bort termelő pincészetének részvételével a  dűlőtérképek után elkészültek a borvidék ismert dűlőinek és völgyeinek részletes, kihelyezhető térképei, melyek jól mutatják az adott terület elhelyezkedését, nagyságát és az ott gazdálkodó borászatok által művelt szőlőterületeket.

Ezek a táblák a szekszárdi völgyek ki és bejáratainál kerültek kihelyezésre, így minden arra járó érdeklődő számára könnyen megközelíthetőek. Jelenleg elkészült táblák: Baranya-völgy, Faluhely, Görögszó, Gurovica, Hidaspetre, Iván-völgy, Kerékhegy, Porkoláb-völgy, Virághegy, Lajvér és Szeleshát birtokok, de természetesen további dűlőtáblák is fognak készülni.

A dűlő a legfontosabb érték a szőlőt termesztő ember számára, neveket is adott nekik már jó régen. A dűlőszelektált borok értelmét az adja, hogy azt a bort máshol nem lehet reprodukálni, máshonnan származó borban nem lehet az adott termőhelyet megjeleníteni. Olyan borvidékeken van értelme, ahol az egyes fekvések talaj- és mikroklimatikus adottságai értékelhető eltéréseket mutatnak. A szekszárdi dűlők, völgyek nagyon eltérő karakterűek, ezeket megmutatva nagy értékű és egyedi borok készíthetők a Szekszárdi borvidéken.