Fivérek Borbirtok

Az ember egy idő után vonzódik a gyökereihez, de mikor visszatér a gyermekkora helyszíneire, a sok év alatt megélt tapasztalatai alapján képes új dolgokat is felfedezni bennük,- régi érzéseit próbálja új eszközökkel megvalósítani.

Így fogott bele mi kis családi vállalkozásunk a borászkodásba. A Szekszárdi Borvidék legjobb területein, immáron 20 hektáron gazdálkodunk. A legnagyobb potenciállal rendelkező szőlőink a dombság első keleti vonulatán lévő Porkoláb-tetőn, Tóth-völgyi, várdombi és decsi szőlőhegyi területeken helyezkednek el. A hagyományos és modern eljárások előnyei egyszerre jelennek meg borainkban. A kis tételszám lehetőséget ad az egyedi odafigyelésre, egy-egy borfajtából 3-4000 palacknál többet nem készítünk. Évjáratonként a szőlő fejlődését, az időjárást figyelembe véve döntünk a szerintünk ideális technológiákról.

A területeinkre a szőlőfajták változatossága a legjellemzőbb.

Vörösborszőlőink: kadarka, kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, syrah, zweigelt, pinot noir, turán.

Fehérborszőlőink: zenit, rizlingszilváni, rajnai rizling, chardonnay.

A Fivérek Borbirtok abban hisz, hogy a siker csapatmunka, ahol mindenkinek meg van a feladata, felelőssége, de a karmester a borász. Most már sok éve építjük együtt a közös elképzeléseinket, ötleteinket Milhoffer Lászlóval, aki okleveles borbíráló és sok éves tapasztalattal bíró képzett szőlész- borász.

Elérhetőségeink:

www.fiverek.hu

www.facebook.com/fiverek/

GPS koordináták:

46.35546011855376, 18.71929801547127