Pálinkás Pince

Pincészetünk egy kis családi vállalkozás, az ország egyik legjobb vörösbor termő borvidékén. Borainkat 1986 óta értékesítjük, jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk. Pincészetünk és területeink nagy része Szekszárd város déli részén található. Vörös, fehér és rozé borokat egyaránt értékesítünk. A pincészetben Tamás fiammal és Dorottya lányommal végezzük a feladatok nagy részét, közös erővel jó eredményeket érünk el a borok világában. Nagyapámtól és dédapámtól örököltem szőlő és a bor szeretetét, ami végig kíséri munkámat.

A szortiment tagjai olaszrizling, rozé, kékfrankos, kadarka, bikavér, cabernet sauvignon, valamint egy „Spontán” fantázianévvel forgalomba kerülő borkülönlegesség, melyben évente más és más ízvilággal ajándékozzuk meg a kedves fogyasztót.

Másik szakmám és egyben hobbim is a mezőgazdasági repülés. Ennek a szerelemnek ékes tanúja pincészetünk emblémája is, ami a dupla légcsavart jelképezi. A két hobbi találkozása, mikor a görögszói dűlőben termő, a zászlóshajónak számító szőlőtáblát helikopterről permetezi a II. Agro Air Kft. Kamov Ka-26-os forgószárnyasa.

2020 Olaszrizling: A fehér fajták közül a kedvencem, pincészetünk nélkülözhetetlen tétele. Nagyapám is nagy odaadással készítette, jórészt ezen a fajtán nőttünk fel a Kadarka mellett. Reduktív eljárással készítettük, hűtést alkalmaztunk. Zamatos, jó savval rendelkezik. Virágos jegyei mellett  megjelenik, benne a fajtára jellemző keserű mandula.

2020 Rosé: Reduktív eljárással készült, hűtést alkalmaztunk. Klasszikus hagymahéj színű, gyümölcsös,málnás jegyek. Jó savszerkezetű, enyhén szén-dioxiddal dúsított, frissítő, üde rosé.

2020 Kadarka Rosé: Halvány rózsaszín, friss, ropogós, 100%-ban Kadarkából készült tétel. Gyümölcsös és fűszeres jegyek egyaránt fellelhetőek benne. Enyhén szén-dioxiddal dúsított.

2020 Kadarka: A Szekszárdi borvidéken az egyik legkiemelkedőbb fajta. Pincészetünk zászlósbora és a személyes kedvencem is egyben. Magas extrakt tartalommal rendelkezik.  Jó savval, jó cukorral szüreteltük. Reduktív eljárással készült.

2019 Kékfrankos: Fakádban erjesztettük, élesztő és cukor hozzáadása nélkül. 1 évig fahordóban érleltük. Közepesen testes, gyümölcsös karakterű bor. A fajtának köszönhetően megjelenik benne a meggyes- cseresznyés ízvilág.

2019 Bikavér: 1 évig hordóban érlelt, Kékfrankos alapú házasítás. Kerek savak, belesimuló tanninok jellemzik. A Kékfrankosnak köszönhető gyümölcsösség és a Kadarkának köszönhető fűszeresség is fellelhető benne.

2018 Cabernet Sauvignon: Minden évben alacsony tőketerheléssel dolgozunk, hogy még koncentráltabb összetételű bort kapjunk. Késői szüretelésű, jó cukorfokkal szüretelt szőlőből készült. 2 évig első, másod és harmadtöltésű hordókban érleltük.

Weboldal: http://palinkaspince.hu/