Pósta Borház

Közel 20 ha-os családi borászat vagyunk, ahol Gergő, Bori és Péter vesznek részt a napi munkákban és a döntési folyamatokban.

Különlegességünk, hogy a kezdetetek óta visszafogott vegyszerhasználattal dolgozunk (felszívódó gombaölőszerek, vegyszeres rovar- és gyomirtás nélkül). Ezt a szemléletet követjük a borászatban is; a borokat spontán erjesztjük, minimális beavatkozással, a természetes állapotában őrizzük meg (gyakran szűrés és derítés nélkül, minimumon tartott kénnel). Az elmúlt évben kezdtük meg a hivatalos bio minősítést, aminek a megszerzése fontos mérföldkő lesz a borászat életében.

Hisszük, hogy a legjobb a természetes, ezért borainkat minimális manipulációval hozzuk létre, úgy, hogy hűen tükrözzék az évjárat a borvidék és a fajta adottságait.

Vendégeinket szívesen látjuk vendégül borkóstolóinkon, amelyeket házi készítésű fogásokkal teszünk még izgalmasabbá. A kóstolókon személyre szabott borsort állítunk össze a vendégeink igényeinek megfelelően.

A „kötelező” szekszárdi fajták (Kadarka és Kékfrankos) mellett számos más fajtával egészítjük ki a kínálatot; a fehérek közül az Olaszrizling és a Sauvignon Blanc, a vörösek között pedig a Merlot és a Cabernet franc a jelentősebbek. A fajta borokon kívül ezek házasításai színesítik a szortimentet, ráadásul szívesen készítünk rendhagyó tételeket is ilyenek például az amfórás borok, narancsbor vagy a Petnat.

Weboldal: postaborhaz.hu

Webshop: https://postaborhaz.hu/store-szekszardi-bor/