Vida Borbirtok

2011-ben a magyar borvilág Vida Péterre figyelt, hiszen abban az évben nyerte el az Év Bortermelője címet. Utána egy csendesebb időszak következett, ami alatt azonban családunk nem pihent. A háttérben fontos döntéseket hoztunk, dűlőinket és új feldolgozónkat már ennek szellemében telepítettük illetve építettük újra. Így három évtized után végre olyan szőlőültetvények állnak a rendelkezésünkre, melyek segítségével megmutathatjuk az igazi szekszárdi terroirt. Azt szeretnénk elérni, hogy mindenki megértse, hogy az elegáns, kedves borok az igazi szekszárdi borok. Hisszük, hogy a bor semmihez nem hasonlítható Isteni csoda, ami az élővilág és az egész emberiség diadala.

Családunk 23 hektár szőlőt művel Szekszárd legrangosabb dűlőiben, első borunkat 1990-ben palackoztuk. A Baktát- ahol a borászat is áll- egykor borvidék legjobb területének tartották, borászatunk szinte utolsó menedékként őrzi a régi korok dicsőségét. Hidaspetre dűlőben Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Syrah, Baranya-völgyben Kadarka, Merlot és Cabernet Sauvignon, Virág-hegyen Merlot, Kékfrankos és Kadarka, Lisztes-völgyben pedig 100 éves Kadarka ültetvényünket gondozzuk.

Vendégeinket előzetesen egyeztetett időpontban, sok szeretettel várjuk 24 fős, hangulatos borkóstoló termünkben, szép időben pedig madárcsicsergős teraszunkon. Személyes vásárlás hétfőtől péntekig 9-16 óra között, hétvégén előzetes egyeztetés alapján.

weboldal: http://www.vidaborbirtok.hu

webshop: http://www.vidaborbirtok.hu