Szekszárdi Borvidék

Fedezd fel a Szekszárdi Borvidéket!

Events and tickets

Iván-völgyi Kadarka Túra 2022

Iván-völgyi Kadarka Túra 2022. június 17-18. Jegyértékesítés hamarosan… https://ivanvolgyitura.hu/

Bikavér Borongoló 2022

Elindult a jegyértékesítés az idei Bikavér Borongoló túrára! Jegyvásárlás az Események/Jegyvásárlás oldalon. 2022. május 14-én szombaton 10-19 óráig kerül megrendezésre a Bikavér Borongoló, Szekszárd északi részén található 10 pincészet részvételével, […]

Kékfrankos Toros 2022

A gyalogtúrás kóstolók nagy népszerűségnek örvendenek a borvidéken. A 2022-es téli bortúrát a Bodri, a Takler és a Fritz Pincészet együttműködésével hívtuk életre.

Három szekszárdi bor a Super 12 között

A Magyar Borszakírók Köre hatodik alkalommal értékelte azokat a magyar termelők által készített fehér és vörös – száraz és félszáraz – borokat

Vida Borbirtok

Családunk 23 hektár szőlőt művel Szekszárd legrangosabb dűlőiben, első borunkat 1990-ben palackoztuk. A Baktát- ahol a borászat is áll- egykor borvidék legjobb területének tartották, borászatunk szinte utolsó menedékként őrzi a régi korok dicsőségét.

Vesztergombi Pince

A borvidék legjobb dűlőiben – Kerékhegy, Bodzás, Porkolábvölgy, Hidaspetre, Görögszó, Leányvár – saját termelésű szőlőből készítünk igazi szekszárdi karakterű borokat, a könnyű gyümölcsös fehérboroktól a testes, nemzetközi szinten is figyelmet kapó vörösborokig.

Twickel Szőlőbirtok

A Twickel család 1993-ban vásárolta meg a Szekszárdi Borkombinátot, majd Liszt pincészet néven vezette be a piacra. A névadással Zichy Mária Terézia grófnő a család Liszt Ferenccel való barátsága előtt tisztelgett. A Twickel Szőlőbirtok jelentős beruházások révén az elmúlt 25 évben az ország egyik meghatározó borászatává vált.

Tüske Pince

Jelenlegi 12 hektár szőlő a borvidék több jó fekvésű dűlőjében (Iván-völgy, Baranya-völgy, Kerék-hegy, Leányvár) fekszik, ezeken saját telepítésű fiatal kékfrankos, kadarka, merlot és cabernet franc szőlő terem. Vallom, hogy ami a növénynek jó, az a legjobb nekem is.

Tringa Borpince

A Kerékhegy tetején található pincészetünk teraszáról lélegzetelállító panoráma tárul a vendégek elé. Kínálatunkban a világfajták közül a Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc található meg, illetve kadarka és blauburger a Kárpátok és környékéről,illetve különböző házasításokat is készítünk.

Szeleshát Birtok

A Szeles-hát mikroklímája speciális, erről kapta a nevét is, hiszen déli kitettségű lejtője könnyen felmelegedik, ez beékelődik a völgység hűvösebb és az Alföld száraz meleg levegője közé. Családunk 1998-ban fedezte fel a teljesen elhagyatott, de nagy potenciállal rendelkező területeket a szekszárdi borvidék déli részén.

A Szekszárdi Szüreti Napok az év legnagyobb eseménye, igazi összművészeti fesztivál. Szeptember harmadik hétvégéjén, négy napon át minőségi kulturális programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, a BORUDVARBAN kitűnő szekszárdi borokkal és a tájegységre jellemző ételkínálattal várja a vendégeket. A szüretelés hagyományát megőrizve, értékként a bor és kultúra nemes kapcsolatát ápolva állítják össze a programokat.

A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi.

A szombat esti folklórműsorban megválasztják a 2022. év Szüret Táncos Párját, akik egy évig viseli a kitüntető címet, és majd 2023-ban a rendezvény arcai lesznek.