Sebestyén Pince

Nyitva tartás: Borvásárlás, borkóstoló előzetes bejelentkezés alapján.

Telefonszám: +36 74 318 360

Családi garázsborászatként 1998-ban kezdtünk borkészítéssel foglalkozni: a korábbi meglévő hobbipincét alakítottuk át és építettünk szőlőbirtokot,  kizárólag palackos bort készítő pincévé Csaba hatására. A szekszárdi dűlők, völgyek nagyon eltérő karakterűek. Mi a dűlőszelektált borainkon keresztül szeretnénk bemutatni a borvidék sokszínűségét, hogy nagy potenciállal bíró és egyedi borok készíthetők. Kiemelt területeink: Iván-völgy, Görögszó, Porkoláb-völgy. A környezettudatos gazdálkodás nagyon fontos számunkra, ezért 2020-ban megkezdtük az átállást az organikus szőlőtermesztésre. A termés kézi szüreteléssel és válogatással kerül feldolgozásra. Hagyományosan, nyitott kádakban erjesztjük a mustot, kézzel csömöszölünk majd a borainkat magyar tölgyfahordókban érleljük. Borainkat a lendületes savak, a fajtakarakteres ízek és az elegancia jellemzi. A portfóliónk helyi fajtákra; kadarkára, kékfrankosra és a rájuk épített tradicionális házasításra a bikavérre fókuszál. A szekszárdi bikavér azért egyedi, mert ötvözi a helyi fajták jól iható karakterét a nemzetközi fajták érlelhetőségével és így válik ízgazdag, elegáns borrá.

Borkóstoló: Előzetes telefonos egyeztetés után, nagy örömmel fogadunk borbarát társaságokat 20-24 főig. A borkóstoltatás mindig az éppen aktuális forgalomban lévő prémium borainkból történik. A kóstoló alkalmával dűlőszelektált borainkon keresztül mutatjuk be a pincét, filozófiánkat és további terveinket. A kóstolás alatt borkorcsolyaként házi finomságokat: sonkát, kolbászt, szalámit és sajtokat kínálunk friss kenyérrel, vendégeink igénye szerint. A teljes program időtartama: 2-3 óra.
Borkóstoló 6.500 Ft/fő
Paraszttál: 4.000 Ft/ fő
Képzések: Érdekelnek a borok és a borkóstolás? Szeretnél autentikus környezetben, laza hangulatban tanulni barátokkal, kollégákkal? Szeretettel várom lelkes, tanulni vágyó baráti társaságok vagy csapatát erősíteni szándékozó cégek megkeresését. A kurzusok egymásra építve vagy külön-külön is választhatóak akár angolul is. Jegyzetet természetesen adok! Vizsga nincs, oklevél van! Sebestyén Csilla, Nemzetközi Borakadémikus
1, Borkóstolási alapismeretek: 12.450 Ft + Áfa/fő
Előfordult már veled, hogy feszengve álltál a borospolcok előtt és nem tudtad melyik palackot válaszd és végül a címke alapján döntöttél? Itt betekintést kapsz a borkóstolás rejtelmeibe, megismered az alapvető borstílusokat és a bor minőségét befolyásoló tényezőket. A program időtartama: 3 óra – 8 bort kóstolunk.
2, Borgasztronómia: étel és bor párosítás: 19.900 Ft + Áfa/fő
Amikor órákon át készíted a finom fogásokat és egy rosszul kiválasztott palack bor az egész élményt elrontja….Ha megkímélnéd magad és a vendégeid az ilyen “kalandoktól”…..akkor ezt a kurzust neked ajánlom. A siker nem kifejezetten a kiválasztott bor árán múlik. Nagyon szórakoztató, gyakorlatias sok hasznos tanáccsal. Alapvető ízeket kombinálunk különböző stílusú borokkal. Ételeket (halak, sajtok, házi finomságok) kóstolunk össze borokkal, hogy jó és a rossz példákon keresztül bemutassam a helyes választás fontosságát. A képzést borkóstolási alapismeretekkel egészül ki. A program időtartama: 2×3 óra – 12 bort kóstolunk.
3, Szekszárd palackban: 15.450 Ft + Áfa/fő
Ha itt élsz vagy csak szereted a szekszárdi borokat. A borkóstolási alapismeretek és a borstílusok mellett, a Szekszárdi Borvidék adottságairól, a meghatározó szőlőfajtáiról és borászatairól is tanulhatsz. Szó lesz a borvidék aktualitásairól a Szekszárd Palackról és még sok más érdekességről. A program időtartama: 2×2,5 óra – 9 bort kóstolunk.

Weboldal: www.sebestyen-szekszard.hu

Webshop: www.sebestyen-szekszard.hu