Tűzkő Birtok

Nyitva tartás: Borvásárlás, borkóstoló előzetes bejelentkezés alapján.

Borászatunk

A Tűzkő Birtok története az 1990-es évek elejére nyúlik vissza, amikor Magyarország jelentős politikai és gazdasági változásokon ment keresztül, megnyitva kapuit a külföldi befektetők előtt. A családi hagyományaik által 26 generáció óta a bor világához szorosan kötődő Piero Antinori márki, a szekszárdi borvidékhez közel fekvő tolnai borvidéken olyan területet fedezett fel, amely alkalmas egy nagy kapacitású szőlőbirtok létesítésére és magas minőségű borok készítésére.

Szőlőterületeink

A pincészet szőlőterületei Szekszárdhoz közel, Magyarország hagyományokban egyik leggazdagabb történelmi borvidékén találhatóak. Az időjárási, a domborzati és a talajtani adottságok ideális feltételt teremtenek a szőlőtermesztésnek.

Szőlőink

A Tolnai Borvidék szőlőfajtáinak sokfélesége megjelenik a pincészet kiterjedt szőlőterületein is.  A pincészet mind a nemzetközi szőlőfajtákra (Merlot, Cabernet Franc, Chardonnay), mind a helyi, hazai szőlőfajtákra (Hárslevelű, Kékfrankos) nagy figyelmet fordít.

Boraink

Borkínálatunkban két fő vonal jelenik meg, a Birtok és a Prémium borok. Birtok boraink zömével könnyed, reduktív fehér- és roséborok, pl.: Grüner Vetlliner, Riesling, Pinot Grigio, Sauvignon blanc és a Kékfrankos rosé, de megtalálhatóak termékpalettában az oxidatív fehér- illetve vörösborok, pl.: Barrique Chardonnay, Cabernet franc, Merlot, Kékfrankos és a Talentum cuvée.

Prémium boraink között is található fehérbor, a félédes Hárslevelű, emellett pedig a Prémium Merlot, Prémium Cabernet Franc, 7frankos Cuvée, illetve pincészetünk ikon bora a Domb Cuvée.

Szolgáltatásaink

Borászatunk számára fontos, hogy borainkat az előállítás színhelyén is bemutathassuk, így vásárlóink is megismerhetik a gyönyörű környezetet és a 300 éves földalatti pincéket, ahol a borok készülnek. A borkóstolók alkalmával a szőlősbirtok, a feldolgozó és a palackozó üzem megtekintésére is van lehetőség. A borokhoz alma, sajt és pogácsa borkorcsolyákat kínálunk. 5, 7 illetve 9 boros kóstolókat tartunk, de ettől eltérő egyedi kérést is figyelembe veszünk. Igény szerint meleg étel fogyasztására is van lehetőség, előre egyeztetés alapján. Borkóstolók szervezését maximum 40 főig tudjuk vállalni. Árainkról érdeklődhetnek a lent megadott elérhetőségek bármelyikén.
email: info@tuzkobirtok.hu

telefon: +3674409222

weboldal:
www.tuzkobirtok.hu

webshop:
www.tuzkobirtok.hu/webshop