Takler Borbirtok és Kúria

Magunkról

Az 1760-as években betelepített sváb felmenők szorgalmát, elszántságát követve, Takler Ferenc ( 2004-ben „Az Év Bortermelője” Magyarországon ) és két fia, András és Ifjabb Ferenc, a „Takler Trió” 1996-óta tevékenykedünk a magyar és a szekszárdi bor szolgálatában. Jelenleg 82 hektáron termelünk szőlőt a Szekszárdi borvidék legszebb dűlőiben, kiemelt hangsúlyt adva a helyi szőlőfajtáknak és boroknak. Az 1978-óta birtokolt decsi hegyi tanyánk a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már igen komoly feldolgozó kapacitással, világszínvonalú technológiával és a borkedvelők által is látogatható, középkori hangulatú pincerendszerrel biztosítja számunkra, pontosabban fő borászunk, Ifjabb Takler Ferenc számára a megalkuvás nélküli borok elkészítését.

 

Hitvallásunk

A Szekszárdi borvidék hazánk egyik emblematikus vörösbor vidéke, melynek története egészen a római korig nyúlik vissza. A meleg klíma, a többnyire dél- keleti fekvésű dűlők, valamint az agyagos lösz talaj kiváló feltételeket biztosítanak a világszínvonalú vörösborok készítéséhez. Déd és nagyapáink számára a rácok által meghonosított balkáni kékszőlőfajta a Kadarka jelentette a megélhetést, melynek lényege a fűszerességében rejlik.
Az egyedi karakter megmutatására törekszünk a többi fajta esetében is, legyen az Kékfrankos vagy éppen Cabernet franc. Ehhez azonban precíz és tudatos szőlőművelés, majd feldolgozás és borkészítési filozófia szükséges, melyet kíméletes fahordós érlelés tesz még szebbé és teljesebbé. Nagyon hiszünk a helyi fajtákban, és szeretjük a világfajtákat is, csupán szekszárdi stílusban készítjük el őket. A Bikavérünkben, de a Szekszárd Grand borunkban is pont az a szép, hogy ötvözi a sokszínű fajtaszerkezetünket. A fajtaborok esetében pedig nagyon hiszünk a legkiemelkedőbb termőhelyek adta dűlőszelektált borainkban, ahol a szőlőfajták karaktere mellett éppolyan hangsúlyos a terroir is.
Boraink a hazai borpiac teljes szegmensében elérhetőek, a hipermarketek polcaitól a michelin csillagos éttermek borlapjaiig bezárólag.

 

Vendéglátás, borkóstolás

A Szekszárdhoz közel elhelyezkedő borbirtokunk széleskörű szolgáltatásokkal várja nemcsak a borkedvelő, de a nyugodt, romantikus környezetet kedvelő, pihenni vágyó vendégeit is.
A Takler Kúria mediterrán hangulatú épülete, átrium udvara, ala-carte étterme kiváló ételekkel, magas színvonalú kétágyas szobákkal, tágas wellness részleggel garantálja vendégei kényelmét. A gótikus kialakítású pince és borszentély pedig előzetes bejelentkezés alapján látogatható.
Boraink választott borsorok szerint, illetve borlapunkról is csaknem teljes választékban kóstolhatóak éttermünkben illetve megvásárolhatóak a Kúria borszaküzletében. Budapesten a Takler Borbár Buda-ban a Bécsi út 67. alatt várjuk boraink kedvelőit házias falatokat, sajtot, saját szalámit, sonkát kínálva hozzájuk.

 

Webshop: http://wineshop.takler.com/

Weboldal: www.takler.com