Lajver Borbirtok

Borászatunk a Szekszárdi borvidék déli, lankás részén terül el Szálkán, mely település a borvidék szívében fekszik. A 26 hektárnyi szőlőültetvényt tizenkét eltérő szőlőfajta színesíti, rendkívül változatos lehetőséget biztosítva ezzel a különféle borok készítésére. Fajtaborok és házasítással készülő kombinációk egyaránt színesítik a palettát, de a sokféleségnél is fontosabb számunkra a kiemelkedő minőség folyamatos garantálása. Már az építészeti koncepció meghatározásakor lényeges volt, hogy a tájba megfelelően illeszkedő épületek látványukban is eltérjenek egy puszta mezőgazdasági üzemtől és kifejezzék a borbirtok modern, újszerű, magas színvonalú szemléletét. A cél egy olyan látványborászat létrehozása volt, ahol a látogatók és borkedvelők a borkészítés mellett színvonalas kulturális és gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak majd. Ezt a célt kiszolgálva történt az épületek funkcionális kialakítása.

Büszkék vagyunk környezettudatos szőlőművelésünkre, és nagy hangsúlyt fektettünk a szőlőültetvények kialakítására: a legtávolabbi teraszokról szüretelt fürtök is frissek maradnak, hiszen percek alatt a feldolgozóba kerülnek. Gravitációs technológiára épül borászatunk. Az üzem kialakítása egyszerre tükrözi a hagyományos borkészítést és a modern megoldásokat.

 

Termesztett fajták: Olaszrizling, Rajnai rizling, Cserszegi fűszeres, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah

A Lajver Borászat komplexitását növeli a Lajver Borbisztróba betérő vendégeknek nyújtott színvonalas kulturális és gasztronómiai élmények, amelyeknek a kóstolóhelyiség és a 100 fő befogadására alkalmas étterem ad helyet. Ez utóbbiakban borvacsorák, borkóstolók, céges rendezvények, esküvők, családi események és összejövetelek is szervezhetők. Pillanatnyilag 5 darab kétágyas, pótágyazható szoba áll vendégeink rendelkezésére.

Új minőségi kategóriát szeretnénk megteremteni a borászatban: a legnemesebb szekszárdi hagyományokat ötvözzük a legmodernebb technológiák kínálta lehetőségekkel. Tesszük mindezt szenvedéllyel és hittel, kompromisszumok nélkül, azzal a szándékkal, hogy tökéletes borokat készíthessünk.

 

Weboldal: https://lajverwine.com/

Webshop: https://lajverwine.com/webshop/