Garai Pince

A szekszárdi borvidék egyik legszebb dűlőjében a Nyéki-hegyen található a Garai Pince 1883-ban épült hagyományos sárközi présháza és borospincéje. A felújítás során a hatalmas diófák közé hangulatos borteraszt alakítottunk ki, ahol házias sváb és magyar ételeket szolgálunk fel borvacsoráink során. 2018-ban egy új pinceággal, 2021-ben egy tetőtérben kialakított pazar kilátással rendelkező kóstolótérrel bővült a pince.  A pincészetet körülölelő két és fél hektáros szőlőterület részben régi telepítésű kékfrankosból és cabernet sauvignonból és új telepítésű syrah-ból, cabernet francból és merlotból áll. A Garai Pince a szekszárdi borvidék más településeiről is vásárol kiváló minőségű borszőlőt, így a saját termesztésű szőlőiből készült borok mellett kadarka, zöldveltelini, olaszrizling, chardonnay és sauvignon blanc is kóstolható a pincelátogatás során.  Évjáratonként több, mint 15 féle bort készítünk, így egy-egy borkóstoló során lehetőség van egy igen széles szortiment kóstolására. A technológia és a pince mérete korlátozott mennyiség feldolgozását teszik lehetővé, így garantáltan kézműves borok kerülnek előállításra. A borosgazda által tartott egyedi borkóstoló és borvacsora során a borkedvelők bepillanthatnak a kézműves borkészítés fortélyaiba. 50 főig fogadjuk vendégeinket előzetes bejelentkezés alapján borkóstolóra, borvacsorára, családi és céges rendezvényekre.

Az idelátogatók gyermekeit a korábban a nagypapa által használt kádárszerszámokból kialakított kis kiállítás és izgalmas játszótér várja.

A bortúrák szerelmeseit egy ódon présház falai között kialakított, 6 főt befogadó, pincével, fürdőszobákkal, jól felszerelt konyhával ellátott vendégház is várja.

Levélcím: 7695 Mecseknádasd, Kossuth u. 20.

Nyitvatartás: Előre egyeztetett időpontban.

Telefon: +36 20 9454 377

E-mail: garaipince@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/GaraiPince/

Instagram: garaipince

Weboldal: www.garaipince.hu