Mészáros Pál Borház és Pince

A Szekszárdi borvidékre jellemző vörösborok megtalálhatók Mészáros Pál pincészetében. A szőlő termesztés és borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról-fiúra száll a Mészáros családban.

Több mint 130 hektár szőlőültetvényen gazdálkodunk, széles a fajtaválasztékunk, így több mint 30 féle palackos borral, 5 féle folyó borral tudunk megjelenni a hazai-és külföldi piacokon.

A pincészet szívügyének tekinti a Kadarka és Kékfrankos fajták népszerűsítését, kb. 10 hektáron termesztünk Kadarkát és saját Kadarka klónnal is rendelkezünk.

A borkészítés hagyományos oxidatív és zárt rendszerű reduktív technológiával acéltartályokban, automata vezérelt vörösborerjesztő tartályokban, folyamatos laboratóriumi kontroll mellett folyik, az érlelés barrique és ászokhordókban történik. A löszben vájt pincékben optimális hőmérsékleten és körülmények között érlelt borok kerülnek a palackokba.

Szekszárd belvárosban a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatt található a  Mészáros Borház és Pince. Ez a több, mint 250 éves pince 2000. évben került tulajdonunkba, ezt követően kezdtünk bele a régi korok szelleméhez hűen a felújítási munkálatokba. Ma egy igazán szép impozáns pincébe léphetnek be az odalátogatók, a főbejárat is eredeti minta alapján készült.

A feldolgozás Szekszárdon a Damjanich utcában történik, de a piac igényli, hogy fahordókban érlelt borokat tudjunk kínálni. Ehhez méltó a környezet, ahol borbemutatókat, rendezvényeket szervezünk, és melegkonyhás igényeket is ki tudunk szolgálni előzetes bejelentkezés alapján.

Hiszen bővülés folytán megnyílt szállodánk a Merops Hotel, ahol a Szekszárdra érkező vendégeket tudjuk fogadni és elszállásolni exkluzív körülmények között.

Természetesen a borászatot is fejlesztjük, az új épületek segítségével nagyobb és jobb minőségben tudjuk a borokat előállítani, az új berendezésekkel pedig lehetőségünk van újabb termékeket ajánlani vevőinknek, partnereinknek pl: saját gyártású minőségi pezsgőt.

Weboldal: www.meszarosborhaz.hu

Webshop: www.meszarosborhaz.hu