Hetényi Pincészet

Első sorban egy nagy család

Családi vállalkozásunk 1992-ben alapult, melyet szüleink álmodtak meg és építették fel. Továbbra is Édesapánk, Hetényi János a borász, akinek segítő jobb keze az egyik veje, Csaba. Vendéglátásban, rendezvény szervezésben Emese tevékenykedik. Édesanyánk a tökéletes háttér megteremtő, aki nélkül a mindennapi teendőket valószínűleg nem is tudnánk elvégezni. Ő a családunk építésze, a kitaláló és megvalósító. A design és értékesítési vonalat, az innovációk megálmodását (én azaz) Panna viszi. Férje pedig a tökéletes támasz, aki saját munkája mellett, mindenhova elkíséri és munkáját segíti!

A generációk váltása mindig egy új kezdet

Célunk egy mindig vidám, elhivatott és felelős munkahely biztosítása, mely hosszútávú biztonságot és presztízst nyújt. Mottónk a minőség, megbízhatóság és figyelem, melynek köszönhetően kereskedelmi partnereink elégedettsége a világ minden részén mérhető.

Boraink:

A borok közül a vörösek, országos viszonylatban is kiváló minőségűek, korán kialakul finom bársonyosságuk. A vörösborszőlő-fajták térnyerésével egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a borvidék másik híressége, a több száz éves múltra visszatekintő Bikavér. Ez a bor általában 3-4 fajta célszerű házasításával készül, hogy kiemeljék a nehéz, testes vörösborok zamatosságát és bársonyosságát. A fehérborok ízesek, testesek, de gyakori a savhiány. Szőlőink Szekszárdtól délre, Várdomb és a szálkai elágazó között, Decs-Aranyhegyen, illetve Alsónána-Kürtöshegyen találhatók. Első osztályú bortermő hely, talaja főként lösz és barna erdőtalaj. A szőlőterület domboldalon helyezkedik el, melynek lejtése változóan Dél-keleti és Dél-nyugati irányú, így az országos átlagnál magasabb, évi 11,3oC-os évi középhőmérsékletet biztosít. Mivel a borvidék éghajlata egészében is szubmediterrán jellegű így mikroklímája kiválóan alkalmas a szőlő és különösképpen a vörösborszőlők termesztésére. A kiegyenlített éghajlati jellemzők miatt biztos minőséget adó termőhelynek számít.

Fehér Cuvée: Premium száraz fehér házasítás, cserszegi fűszeres és királyleányka fajtákból. Illatos, friss, üdítő pillanat egy fárasztó nap utáni estére.

Szekszárdi Cserszegi Fűszeres: Kellemes, nyílt, őszinte illatú, mely kedvez a hölgyek számára. Illatában virágos jegyeket tartalmaz. Könnyed savakkal rendelkezik, kellemes ivású.

Szekszárdi Chardonnay: Alkoholban gazdag, magas savtartalmú bor. Hordóban érlelt. Illata zöldalma és tűzkőillat, néha füstre emlékeztet. Ízjegyei: érett sárgadinnye, méz, érett bornál a vajasság.

Pécsi Cirfandli: Igazi pécs-baranyai specialitás ez a szőlő- és borfajta, unikum, a Pécsi borvidéken kívül az országban máshol nem is terem. A Cirfandli későn érő fajta, bora fűszeres illatú és zamatú, kemény karakterű, nagy évjáratokban kiemelkedő minőségű.

Szekszárdi Kékfrankos Rosé: Mediterrán hatású, kifinomult rozé, könnyű és nagyon koncentrált vörös készítésére is alkalmas a termesztési módtól függően. Illatjegyei citrus féléket és nyári almát tartalmaznak.

Kékfrankos: Tábornok névre hallgató borunk valójában Kékfrankos fajtát takarja. Nevét azért kapta, mert minden évben gyönyörű és hálás a kékfrankos termésünk, mely után sok elismerést kapott ez a tételünk. Tiszta, tükrös megjelenés, mély rubin vörös szín. Közepes illatában a cseresznye és a cigánymeggy sejlik. Kóstolva a bor száraz, ugyanazokat a jegyeket kapjuk vissza szájban.

Kadarka: A szekszárdi borvidék híres szőlőfajtája. Jó kadarkát termelni kihívás a szőlésznek, belőle jó bort készíteni nemes és nem egyszerű feladat a borász számára. Jellegzetes íz és illatvilága, valamint korlátozott mennyisége teszi ismét az érdeklődés középpontjába.

Cabernet Sauvignon: A francia származású szőlő a világ minden táján megtalálható. Ismertsége, keresettsége egyrészt ennek, másrészt kiváló tulajdonságainak köszönhető. Elsősorban a hagyományos feldolgozás és érlelési mód mellett lehet csúcsminőségű borokat készíteni belőle.

Merlot: Tiszta közepesen mély színintenzitású rubint megjelenés. Illatában a fajtára jellemző csokoládé és meleg fűszerek valamint hordós érlelésből adódó jegyek dominálnak. Kóstolva a bor száraz, kellemes alkoholérzet és tannin. Jó közepes sav és test jellemzi.

Bikavér: A bikavér lényegében egy speciális cuvée, ahol feltétel a minimum 3 féle, legalább 1 évig fahordóban ászkolt alapbor. A szekszárdi bikavér másik jellegzetessége, hogy kadarkát is kell tartalmaznia. Bikavérünk Kékfrankos alapú, emellett Merlot-ból, Cabernet Sauvignonból és természetesen Kadarkából áll.

Szekszárdi Pinot Noir:  Pompás zamatú, mélyvörös rubint színű bor ízharmóniája leginkább meggyre, málnára, szilvára, eperre vagy a cseresznyére emlékeztet. Testes, csersavakban gazdag, ezért szervírozása 16-18 °C fokon ajánlott.

Szolgáltatásaink:

  • Esküvő és családi rendezvény
  • Borkóstoló, Pincelátogatás
  • Konferenciák, céges rendezvények
  • Életmód és táborozás

 

weboldal: https://hetenyipince.hu/

webshop: https://hetenyipince.hu/webshop/