Twickel Szőlőbirtok

Nyitva tartás: Borvásárlás, borkóstoló előzetes bejelentkezés alapján.

Telefonszám: +36-70-97-87-230

A Szekszárdi Borvidék, és mára Magyarország egyik meghatározóvá vált borászata a Twickel Szőlőbirtok. A vállalkozás tulajdonosa báró Twickel György. A tulajdonos édesanyja Zichy Mária Terézia grófnő magyar nemesi családban született, azonban 1956-ban hazája elhagyására kényszerült. Németországba költözött, ahol megismerkedett majdani férjével, az Észak-Rajnai Westfalia-i származású Clemens Twickel báróval. A haza és a magyarság szeretete az évek során sem enyhült Zichy Mária Terézia grófnő szívében, ezért a család a rendszerváltás után céltudatosan kutatni kezdett a magyarországi befektetési lehetőségek között a régi Zichy-birtokok környékén. A család több generáción keresztül kötődött a mezőgazdasághoz, így a Szekszárdi Borvidék adta lehetőségek inspirációjaként adódott a borral való foglalkozás.

A Twickel család 1993-ban vásárolta meg a Szekszárdi Borkombinátot, majd Liszt pincészet néven vezette be a piacra. A névadással Zichy Mária Terézia grófnő a család Liszt Ferenccel való barátsága előtt tisztelgett. A Twickel Szőlőbirtok jelentős beruházások révén az elmúlt 25 évben az ország egyik meghatározó borászatává vált. A grófnő halála után fia, Báró Twickel György – a magas minőség mellett továbbra is elkötelezve – az európai és hazai trendeknek megfelelően a borászatot a tulajdonosról nevezte el, 2010-ben kiválva a Szekszárd Zrt-ből Twickel Szőlőbirtok Kft. néven vitte tovább a céget.

A Twickel négy borcsaládjának köszönhetően mindenki megtalálja az egyéniségéhez és az alkalomhoz legjobban illő bort, a Twickel Liszt a mainstream, a Twickel Kajmád a prémium, a Twickel Zichy borok pedig a szuperprémium kategóriában keresettek. A Twickel Baronesse borcsalád pedig a legkülönlegesebb Twickel ikon borokat foglalják magukba. Meghatározó fajták a szekszárdi Kadarka és a fűszeres, zamatos Kékfrankos, emellett a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc, a Merlot, a Pinot Noir és a különleges Syrah kap kiemelt figyelmet.

Báró Twickel György ma a Szekszárd mellett található Kajmádpusztán él feleségével és négy lányával, akiknek már szerep is jutott a borászat életében, ugyanis nevüket a legkülönlegesebb borok viselik

Weboldal: https://twickel.hu

Webshop: http://twickelshop.hu