Eszterbauer Borászat

Nyitva tartás:

Borszaküzlet: hétfő-péntek 8-16h

Borkóstoló: előzetes bejelentkezés alapján +36 30 267 2421

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki feleségével Mónikával, lányaival Ildikóval és Katával, illetve Klein Miklós borász segítségével működteti a tradíción alapuló vállalkozást.

Az ősök tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi „paraszt – polgári” világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleinket és dédszüleinket jelenítjük meg borcímkéinken.

2019-ben készült el új borászati üzemünk, mely kompromisszumok nélkül teszi lehetővé jelenlegi termelésünk, azaz évi 300.000 palack bor előállítását. A szőlő feldolgozásától az érlelésen át a palackozásig minden munkafolyamat helyett kapott a modern épületben.

A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatunk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boraink a Kadarka, Kékfrankos és a Bikavér. Szőlőterületeink a történelmi borvidék legnevesebb völgyeiben, Bodzásban, Görögszóban, Porkoláb-völgyben és Palánki hegyen fekszenek.

A szekszárdi fajták mellett természetesen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot szőlőkből készült boraink is eredményesen szerepelnek a piacon és a világversenyeken egyaránt. „Tivald” és „Mesterünk” a kiemelkedő évjáratokban eredményesen szerepel a neves nemzetközi borversenyeken (Vinalies Internationales, Citadelles du Vin, Challenge International du Vin, Berliner Wine Trophy, stb.)

Reprezentatív bor- és vendégházunkban 50 főt befogadó csodálatos környezetben, magyaros menüvel és borkóstolóval várjuk vendégeinket.

weboldal https://eszterbauer-bor.hu/

webshop https://eszterbauer-bor.hu/kategoria/boraink/