Kimagasló szekszárdi eredmények Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020. versenyen

Szeptember 29-én kihirdették a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2020. évi kiírásának győzteseit.

A versenyt a Bor és Piac szaklap 2012 óta hirdeti meg minden év tavaszán. Idén közel 130 birtok vett részt a verseny első, internetes fordulójában, amelynek során a borkedvelő közönség szavazhatott a birtokokra a www.borespiac.hu oldalon. A közönségszavazás lezárása után kis-, közép- és nagybirtok kategóriában 3-3 pályázó jutott a döntőbe. Ezt a kilenc birtokot látogatta végig a verseny szakértő zsűrije, majd a Bor és Piac szerkesztősége által kialakított 100 pontos rendszerben, titkos szavazással döntött a győztesekről. Az idei kiírás a Szekszárdi borvidék nagy fölényét mutatta, hiszen a kilenc döntősből hat innen került ki.

A kisbirtok kategória győztese: Dobogó Pincészet (Tokaj), második helyezett a Tringa Borpince (Szekszárd), harmadik a Cseri Pincészet (Nyúl, Pannonhalmi borvidék)

A középbirtok kategória győztese: Eszterbauer Borászat, második helyezett a Vesztergombi Pince, harmadik a Hetényi Pincészet (mindhárom Szekszárd)

A nagybirtok kategória győztese: Bodri Pincészet (Szekszárd), második helyezett a Koch Borászat (Borota, Hajós-Bajai borvidék), harmadik a Schieber Pincészet (Szekszárd).

Gratulálunk a helyezetteknek!