Szekszárdi Nyitott Pincék 2018

A pünkösdi időszakban, május 18-21. között, húsz szekszárdi pince nyitja meg kapuit, hogy megmutassák a bor iránt érdeklődőknek, mit tudnak a szekszárdi bikavérek, kadarkák, kékfrankosok.

Bővebben: Szekszárdi Nyitott Pincék 2018

Aranyos Kóstoló 2018

A Szekszárd Borvidéki Borverseny Aranyérmes Palackos Borainak kóstolója, 16 pince, 33 borával.

 

Bővebben: Aranyos Kóstoló 2018

Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj 2018

Az Egri és a Szekszárdi borvidék idén is megrendezi a Bikavér Párbajt, hogy közösen mutassák be a két borvidék egyedi stílusú bikavéreit. 2018-ban is sétáló kóstoló keretében ismerkedhetnek meg a vendégek a különböző évjáratú, kékfrankos alapú házasításokkal, amelyeket személyesen a borászok mutatnak be.

Bővebben: Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj 2018

Szekszárdon az Országos Sommelier Bajnokság elődöntője

A Magyar Sommelier Szövetség 2018-ben is megrendezi a szakma országos bajnokságát, amelynek elődöntője február 24-én, szombaton – ebben az évben ismét vidéken – a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban kerül megrendezésre, Szekszárd Város Önkormányzata és a Szekszárdi Borvidék borászatainak támogatásával.

 

Bővebben: Szekszárdon az Országos Sommelier Bajnokság elődöntője

Kékfrankos toros bortúra

2018. február 10-én, szombaton, 11-18 óráig, első évben kerül megrendezésre a Kékfrankos Toros Bortúra, Szekszárd déli részén található 3 pincészet összefogásával. Mind a 3 pincészet vendégül lát egy szekszárdi „Év borásza” pincészetet és egy „kis” pincét. 

Bővebben: Kékfrankos Toros bortúra