Aktuális

  Loading posts...
 • Szekszárd Grape Harvest Festival 2018

  Winemakers from Szekszárd and Tolna wine regions at Szekszárd Grape Harvest Festival 2018 Map 1. Brill Pálinkaház Simigh Pincészet / Illyés Kúria 2. Heimann Családi Birtok Eszterbauer Borászat 3. Remete- Bor Vida Családi Borbirtok 4. Bodri Pincészet Virághegyi Bor (Németh család) 5. Törley Pezsgőmanufaktúra Törley Pezsgőmanufaktúra 6. Prantner Pince Pastor Pince 7. Neiner Pince /…

 • A Törley Pezsgőmanufaktúra exkluzív pezsgőkóstolója

  A Szekszárdi Szüreti Napok alatt egy érdekes, kóstolóval egybekötött előadást is meghallgathatnak az érdeklődők. Időpont: 2018. szeptember 15. szombat 17.00 óra Helyszín: Garay ÉlményPince – Kadarka terem Pezsgő máglyák, rázóállványok és sok százezer palack, ezek jellemzik a Törley több mint 130 évnyi múltra visszatekintő pezsgőmanufaktúráját. Törley József első pezsgőpincészetét 1880-ban a champagnei Reimsben hozta létre.…

 • A borvidék csúcsai

  Szekszárdi Borvidéki Borverseny 2018 Azt már korábban is tudhattuk, hogy az idei borversenyen a Bodri Pincészet No. 1 bora kapta a legmagasabb pontszámot, április 21-én azonban arra is fény derült, hogy melyik pincék és borok nyertek aranyérmet.

 • Szekszárdi Nyitott Pincék 2018

  Szekszárdi Nyitott Pincék 2018 2018. május 18–21. Ahogy melegszik az idő, egyre vonzóbbak a szabadtéri programok, mind többen kerekednek fel, és látogatják meg hazánk különböző vidékeit. A Szekszárdi borvidék borászai tartják a hagyományt, és a pünkösdi hosszú hétvégén nyitott pinceajtókkal és jó borokkal várják az érdeklődőket.

 • Aranyos Kóstoló 2018

  A Szekszárd Borvidéki Borverseny Aranyérmes Palackos Borainak kóstolója, 16 pince, 33 borával.

 • Szekszárdon az Országos Sommelier Bajnokság elődöntője

  A Magyar Sommelier Szövetség 2018-ben is megrendezi a szakma országos bajnokságát, amelynek elődöntője február 24-én, szombaton – ebben az évben ismét vidéken – a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban kerül megrendezésre, Szekszárd Város Önkormányzata és a Szekszárdi Borvidék borászatainak támogatásával.

 • Eger – Szekszárd Bikavér Párbaj

  A nagy érdeklődésre való tekintettel idén egy tágasabb helyszínen mutatják be a két borvidék borászai BIKAVÉR boraikat.

 • Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj 2018

  Az Egri és a Szekszárdi borvidék idén is megrendezi a Bikavér Párbajt, hogy közösen mutassák be a két borvidék egyedi stílusú bikavéreit. 2018-ban is sétáló kóstoló keretében ismerkedhetnek meg a vendégek a különböző évjáratú, kékfrankos alapú házasításokkal, amelyeket személyesen a borászok mutatnak be. Valamint ismét vásárolhatnak limitált mennyiségben a délutáni szakmai sétáló kóstolóra jegyeket azok,…

 • Kékfrankos toros bortúra

  2018. február 10-én, szombaton, 11-18 óráig, első évben kerül megrendezésre a Kékfrankos Toros Bortúra, Szekszárd déli részén található 3 pincészet összefogásával. Mind a 3 pincészet vendégül lát egy szekszárdi „Év borásza” pincészetet és egy „kis” pincét. 

 • Szép őszünk volt!

  Ha van igazán mozgalmas évszak egy borász életében, akkor az biztosan a őszi időszak. Idén ráadásul korábban is kezdődött a szüret, és a kedvező körülményeknek köszönhetően a legtöbb borász elégedett az idei eredménnyel.